Wijn van de maand november!

WachterWieslerBlaufrankisch1.jpg

Omschrijving: De jonge Christoph Wachter (1988) mag met recht een rising star genoemd worden. Hij is de begeesterde wijnmaker van het Oostenrijkse Weingut Wachter-Wiesler, een drie generaties oud familiedomein in Deutsch-Schützen. Hoewel het domein dus relatief jong is, gaan de wortels veel verder terug dan drie generaties: zowel de familie Wachter als de familie Wiesler kende reeds een lange traditie van wijnbouw, met een focus op klassieke Blaufränkisch van de Eisenberg. Het domein (12,5 ha) is gelegen in de wijnregio Südburgenland, een kleine subregio (500 ha wijngaarden) in het zuiden van het veel grotere Burgenland in het zuid-oosten van Oostenrijk, aan de Hongaarse grens.

Drinken bij: Lekker om zo te drinken, bijvoorbeeld met een mooie charcuterie, maar ook een uitstekende begeleider van een verscheidenheid aan maaltijden, zoals pasta, pizza, lams- of rundvlees.

Proefnotitie: Heldere, paars-rode kleur. In de neus rode en zwarte bessen en peper. De wijn is sappig, fruitig en fris, met een lichte kruidigheid en zachte tannines.

Drinkadvies: Een wijn om jong te drinken, maar kan zo'n drie tot vier jaar na botteling bewaard worden. Meer info over het wijnhuis.
Persbeoordelingen:

VONDST 8 Wachter Wiesler Blaufränkisch 2012
In Perswijn: Briljante Blaufränkisch van Christoph Wachter

Land: Oostenrijk
Herkomst: Südburgerland
Kleur : Rood
Druivenras: Blaufränkisch
Afsluiting: Schroefdop
Verpakking: 6 flessen per doos
Alcoholpercentage: 13%
Artikelnummer: 60849
EAN code: fles 9120019202149
Verkoopprijs Horesca: €. 7,98 per fles

Deel deze pagina:

Onze folders digitaal?

Onze folders digitaal?
SCHRIJF U HIER IN!

Oma Bobs

Oma Bobs

gratis proeverij!

LEES VERDER

Coca Cola onthult

Coca Cola onthult

Fles uit oceaanafval

LEES VERDER