Coca Cola duurzaam

Coca Cola onthult: Fles uit oceaanafval

Graag informeren wij u als klant over onze aangescherpte ambities als het gaat om de duurzaamheid van onze verpakkingen. Vandaag heeft Coca-Cola de allereerste fles ooit onthuld die is gemaakt met ingezameld en gerecycled plastic uit zee. Deze innovatie, een prototype, toont aan dat het in de toekomst mogelijk zal zijn om zelfs oceaanafval te hergebruiken in voedsel- en drankverpakkingen. Via een samenwerking tussen Ioniqa Technologies, Indorama Ventures, Mares Circulares en The Coca-Cola Company zijn ongeveer 300 samples gemaakt. De nieuwe fles bevat 25% ingezameld en gerecycled zwerfvuil uit de Middellandse Zee. Dit prototype toont aan waar innovatieve recycling toe kan leiden in de nabije toekomst.

Deze innovatie ondersteunt Coca-Cola's aangescherpte doelstellingen voor West-Europa, waarin het streven naar een wereld zonder verpakkingsafval centraal staat. Coca-Cola heeft in haar actieplan voor duurzaamheid, de volgende ambities gesteld voor 2025:

  • Voor elk blikje of elke fles die wij verkopen, wordt er één ingezameld.
  • Al onze verpakkingen zijn 100% recyclebaar.
  • Al onze verpakkingen bevatten minimaal 50% gerecycled materiaal.

In 2019 investeerde Coca-Cola in West-Europa 180 miljoen euro in de ontwikkeling van duurzame verpakkingen en verpakkingsvrije oplossingen voor de toekomst. Vandaag kondigde Coca-Cola verdere doelstellingen aan om haar roadmap te versnellen en ervoor te zorgen dat alle verpakkingen worden ingezameld, gerecycled en hergebruikt. Zo werken we continu aan het verwijderen van alle onnodige of slecht te recyclen plastics uit Coca-Cola's portfolio. En werken we aan 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen in alle plastic flessen, waardoor elk jaar meer dan 200.000 ton nieuw plastic wordt bespaard. Coca-Cola in Nederland bereikt de doelstelling van 50% gerecycled plastic in haar flessen zes jaar eerder dan de aangegeven doelstelling (tegen eind 2019, in plaats van 2025), en gaat de komende tijd bekijken hoe en per wanneer ze het percentage gerecycled en hernieuwbaar materiaal verder kan verhogen. De merken Chaudfontaine, Honest en Glaceau Smartwater maken nog eind dit jaar de overstap naar flessen van 100% gerecycled plastic.

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Onze folders digitaal?

Onze folders digitaal?
SCHRIJF U HIER IN!

Oma Bobs

Oma Bobs

gratis proeverij!

LEES VERDER

Coca Cola onthult

Coca Cola onthult

Fles uit oceaanafval

LEES VERDER