Drie dagen bloemenfeest in Noordwijk: 19, 20 en 21 april

Noordwijk wordt niet voor niets dé bloemenbadplaats genoemd. Op 19, 20 en 21 april vindt het beroemde Bloemencorso van de Bollenstreek plaats in Noordwijk, het grootste en bekendste evenement van Nederland.Nieuw dit jaar is het Verlicht Corso op vrijdagavond 19 april waar alle praalwagen feeëriek worden verlicht en door levendig Noordwijk rijden. De volgende zaterdagochtend vertrekt de corso fris vanaf de boulevard om aan de 40 km lange tocht te beginnen richting Haarlem. Nadat de corso vertrokken is uit Noordwijk wordt de Koningin Wilhelmina Boulevard opgesierd met een prachtige parade van personenauto's en praalwagens: dan kan er volop geflaneerd worden rondom De Mooiste File van Nederland.

66 jaar Bloemencorso
Met een historie van 66 jaar rijdt de stoet elk jaar weer van Noordwijk naar Haarlem.Het nieuwe 'Verlicht Bloemencorso' rijdt vanaf 21:00 uur op vrijdagavond 19 april door Noordwijk. Op zaterdagochtend 20 april vertrekken de praalwagens om 9:30 uur vanaf de Noordwijkse boulevard. Hierna vertrekt het corso naar o.a. Voorhout, Sassenheim en Lisse om uiteindelijk 's avonds aan te komen in Haarlem. Langs de weg staan duizenden bezoekers en vinden veel gezellige activiteiten plaats.

Het bloemenweekend bij uitstek
In het corso-weekend is er van alles te doen in en om Noordwijk. Een bezoek aan 's werelds beroemdste lentepark Keukenhof mag natuurlijk niet ontbreken, met dit jaar als thema Verenigd Koninkrijk – Land van prachtige tuinen. Geniet van de eerste lentezon, strand, bollenvelden, terrasje, fietsen, wandelen en de geur van bloemen. Volop vertier in het dorp met exposities, lentemarkten, langere openingstijden van winkels.

Heerlijk dus om het hele weekend in Noordwijk te zijn.

Kijk voor overnachtingsmogelijkheden op www.noordwijk.info of www.noordwijkarrangementen.nl.

Meer bloemenactiviteiten dit jaar:
21 maart - opening Keukenhof
4 mei - start Tulpenrallye& sprint op de boulevard
8 en 9 juni - Markt onder de Linden
10 en 11 augustus - Flower Parade

Meer info: www.bloemencorso-bollenstreek.nl en www.noordwijk.nl

 

Bloemencorso
Bloemencorso

Deel deze pagina:
No published teasers.

Oma Bobs

Oma Bobs

gratis proeverij!

LEES VERDER

Coca Cola onthult

Coca Cola onthult

Fles uit oceaanafval

LEES VERDER