banner_akkoord_gezonde_voeding.jpg

Horesca Horecavo is ondertekenaar Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

Organisaties als scholen, sportverenigingen en kinderopvangcentra willen steeds vaker een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl van jongeren. Horecagroothandel Horesca wil deze organisaties ondersteunen en sluit daarom aan bij het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016-2020) van Jongeren Op Gezond Gewicht. Het aansluiten bij dit Akkoord werd vrijdag 3 februari jl. officieel bekrachtigd. De heer L. Schimmel, directeur Horesca Nederland, heeft namens alle Horesca-vestigingen het Akkoord ondertekend tijdens de bijeenkomst die Jongeren Op Gezond Gewicht organiseerde voor nieuwe ondertekenaars. Horesca neemt hiermee haar verantwoordelijkheid omtrent gezondere voeding op scholen.

Het Akkoord

Het Voedingscentrum, dat in het Akkoord de aangesloten partijen monitort, heeft in 2014 de Richtlijnen Gezondere Kantines ontwikkeld. Deze Richtlijnen zijn met medewerking van wetenschappelijke experts op het gebied van voeding en gedrag opgesteld en vormen een basis voor bestuurders, kantinebeheerders, cateraars en vrijwilligers die zich inzetten voor het gezonder maken van kantines. In het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen worden de Richtlijnen specifiek toegepast op het voedings- en drankenaanbod op scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

dave_akkoord.jpgHoresca ontzorgt

Als ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen wil Horesca scholen ontzorgen bij het realiseren van een gezonde schoolkantine. De organisatie heeft hiervoor een (basis)assortiment samengesteld dat aangepast kan worden aan de wensen van de betreffende organisatie. Naast de praktische ondersteuning bij het samenstellen van het assortiment zal Horesca - vaak in samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht - kennis delen middels het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en inspiratiesessies. Scholen die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Wendy de Ruijter, Hoofd Verkoop van Horesca Horecavo.

Ambities

Volgens de Richtlijnen van het Voedingscentrum zijn er drie ambitieniveaus gedefinieerd: Brons, Zilver en Goud. Als ondertekenaar van het Akkoord zijn (toekomstige) klanten ervan verzekerd dat Horesca minimaal voldoet aan het niveau 'Zilver'. Horesca heeft daarnaast de ambitie om ervoor te zorgen dat in 2020 op 25% van de deelnemende scholen het niveau 'Goud' wordt gerealiseerd.

Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Onze folders digitaal?

Onze folders digitaal?
SCHRIJF U HIER IN!

Oma Bobs

Oma Bobs

gratis proeverij!

LEES VERDER

Coca Cola onthult

Coca Cola onthult

Fles uit oceaanafval

LEES VERDER